14.6.2014

Pojulla estetreeniä

Olen käynyt tällä viikolla kaksi kertaa ratsastamassa Pojua, sillä Lotta ei itse ole kunnolla voinut mennä. Poju on nimittäin kieltäessään saanut Lotan kaksi kertaa jotenkin pahasti alas selästään. Viimeksi se oli kieltänyt laukkapuomille vaikka he olivat menneet sitä monet kerrat ennen kieltoakin. Se ei ikinä ole sillälailla kieltänyt puomille? Taitaa olla pientä kusetusta ilmassa.
Joka tapauksessa, meitä pyydettiin että tultaisiin vähän ratsastamaan ja "kurittamaan" ponia mahdollisimman usein. Tällä viikolla pääsin vain kaksi kertaa. Tiistaina ratsastin pääosin sileällä, ja tulin muutamaan otteeseen yhden kavaletin. Poju kielsi kaksi kertaa sillekin ennen kuin meni yli. Tää tapa pitäis nyt vaan saada kytkettyä pois. Muuten poni paineli menemään niin hienosti ja rennosti että!






Eilen perjantaina kävin hyppäämässä Pojulla. Pystytin kentälle kaksi estettä ja yhden kavaletin. Toisen esteen alle laitoin ne kamalan pelottavat tötsät joita se viimeksikin niin kyttäsi. Kyseiselle esteelle tulikin kolme kieltoa (jotkut tosin vähän säälittäviä) ennen kuin mentiin yli.
Aloitin työskentelemällä käynnissä vähän pidemmällä ohjalla niin että Poju kulki kunnolla eteen alas ja käyttäisi selkäänsä. Se toimi erittäin hyvin! Alkuraveissa Poju vaikutti vähän jäykältä, mutta se on aina alussa hieman jäykkä ennen kuin lämpeää. Aloitin laukkapuomeilla, jotka sujuivat ongelmitta.
Sitten siirryin kavalettiin, jolle tuli ensimmäisellä kerralla täysin turha kielto. Normaalille pikkupystylle Poju ei kieltänyt, vaikka aluksi vähän epäröikin. Tötsä-esteelle tultiin hyvin, askeleet olisivat sopineet, mutta yli ei menty. Eikä seuraavallakaan kerralla. Jos Poju päättää kieltää, se kieltää. Ratsastaja voi toki vaikuttaa paljonkin asiaan mm. lähestymisellä ja omalla asennollaan sekä asenteellaan, mutta viimeisen päätöksen tekee Poju. Mutta kun siitäkin kamalasta esteestä oltiin päästy yli, sai poju taputuksia.



superhieno poni!



videoista kaapattu...



Sen jälkeen tuli enää yksi kielto, joka tuli samalle tötsä-esteelle kun se tultiin toisesta suunnasta. Poju vaan hidasti ja hidasti esteelle, ja sitten töks, jarrut pohjaan. Sen kiellot eivät muuten ole aina mitenkään pahoja, mutta ne ovat erittäin töksähtäviä, ja heti kiellon yhteydessä poni kääntyy johonkin suuntaan yrittääkseen karkuun. Siinä kohtaa tippuu helposti, jos tasapaino on pettänyt. Mutta missään nimessä ei saa päästää ponia esteen ohi jos se kieltää, vaan jos näin tapahtuu palataan samaa reittiä takaisin esteen eteen.

Loppu tunti meni hienosti, ja hyppäsimme muutamaan kertaan 70-80cm pystynkin. Hieno poni! Loppuraveissa pyysin sitä kunnolla tekemään töitä harjoitusravissa ennen kevyempiä loppuraveja. Nyt siltä alkoi vähän irrota liikettäkin!



loppuraveista




Huomenna sunnuntaina mulla on ekat kisat Kaapon kanssa Ylikylän tallilla, ja hyppään 70 & 80 cm luokat. Wish me luck!

10 kommenttia:

  1. Voi Pojuu :D<3 Mut hyvin loppua kohden näytti menevän!

    VastaaPoista
  2. Kyllä huomaa, että olet kehittynyt tosi paljon kun menit vanhan tutun ponin selkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Jotenkin outoa että olen puolessa vuodessa kehittynyt näin paljon ratsastajana, mutta hyvä kun se jotenkin näkyy! :)

      Poista
  3. Olisi muuten kiva jos kertoisit vähän aina omasta vapaa-ajastasi ilman hevosia :) joku pikku kappale vaikka postauksen lopussa?

    VastaaPoista
  4. Vähän lyhyemmät ohjat ja raippa ennen estettä pohkeen taakse voisi auttaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, kaikkea on kokeiltu. Tuotakin. Pohkeet on erittäin hyvin kiinni aina ennen estettä ja usein myös raippa on mukana kuvioissa estettä lähestyessä.. Tämä poni ei vain mene jos se päättää olla menemättä :D

      Poista
  5. Raippa toiselle puolelle eli sille jolta poni menee ohi, meillä ainakin toimii

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota en olekaan ennen tullut ajatelleeksi! Poni tosiaan kieltää aina niin että on ohittamassa estettä vasemmalta... Pitääkin pitää raippa aina vasemmassa kädessä! :)

      Poista

kirjota kirjota! ;)