28.11.2014

Fuerteventura

Hello!
Täällä taas :)

Olen selvinnyt viikon lomamatkastani, ja kuvien muokkaamisesta. Kuvia kertyi matkalla huimat 800 kuvaa + 200 kännykkäkuvaa...

Lähdimme siis sunnuntaina 16.11. aamuyöllä kolmelta ajamaan Helsinkiä ja lentokenttää kohti. Lento lähtisi vasta seitsemän maissa, mutta meiltä ajaa Helsinkiin kaksi tuntia ja lentokentälle piti varata tarpeeksi aikaa, sillä kävisimme siellä vielä aamupalallakin.
Olen viimeksi ollut ulkomailla kolme vuotta sitten, silloinkin Kanarian saarilla, tosin Gran Canarialla. Oli siis ihana päästä pitkästä aikaa jonnekkin kauemmas kuin Ruotsiin tai Viroon! Rakastan matkustelemista ihan hirveästi, ja pidän niitä aina mahtavana kokemuksena. Aion tulevaiduusessa matkustella paljon!






Kun saavuimme kuuden tunnin lennon jälkeen vihdoin Fuerteventuran lentokentälle, istuimme lähes samantien kuumaan bussiin kahdeksi tunniksi ja matkasimme hotellille. Hotelli sijaitsi melkein toisessa päässä saarta. Hotelli alue näytti jo nettikuvissa upealta, ja sitä se oli kyllä paikan päälläkin! Vaikka saari itsessään on suurimmaksi osaksi pelkkää vuorta ja hiekkaa, tämä hotellialue oli ihanan vihreä ja värikäs. Hotellihuoneet oli levitelty pitkinpoikin hotellialuetta. Uima-altaita alueella oli yhteensä 6, joista yksi oli nudistiallas ja yksi ns. koristeallas. Ihan hotellialueen vieressä oli pitkä hiekkaranta.
Meillä oli all inclusive- paketti, eli saimme hotellilta kaikki ruoat - aamupalan, lounaan ja illallisen sekä juomat. Lisäksi aina kun tuli nälkä, sai hakea pientä purtavaa (tai vaikka ihan kokonaisen aterian) tietystä ravintolasta päivän mittaa. Tarjoilu oli todella monipuolista, ja sai kyllä syödä tarpeeksi!

Mua huvitti että pienellä saarella Espanjassa oli IKEA ?!

hotellialuetta




Kävimme keskiviikkona Kanariansaarten suurimmassa eläintarhassa, Oasis Parkissa. En ollut ennen nähnyt kirahveja, mutta niistä tuli mun uusia lempieläimiä! Ne olivat niin sympaattisia, ja niitä sai syöttää ja rapsutella. Kaiken lisäksi ne ovat todella kauniita eläimiä! ... Sekä erittäin korkeita :D

Siellä ollessamme päädyimme katsomaan matelija showta, jossa katsojien annettiin silittää vauva-krokotiilia ja nähdä pieni käärme läheltä. Yhdessä kohtaa shown juontajat pyysivät neljää vapaaehtoista lavalle; kaksi tyttöä ja kaksi miestä. Minä nostin käteni hetken mielijohteesta, ja päädyin siis pienen yleisön eteen. En tiennyt ollenkaan mitä tulemaan piti. Alkuun ne kyselivät mistä olen tullut, ja sen jälkeen tehtiin ns. rentoutusharjoitus, kun meidät laitettiin tanssimaan macarenaa... :D Tämän jälkeen juontajat kielsivät tirkistelemästä taakse, ja he nostivat takakautta syliimme ison kolme metrisen kuristajakäärmeen. Sen jälkeen käärme teki tuttavuutta kaikkiin vapaaehtoisiin jollakin tapaa. Minun kohdallani juontajat pyörittivät käärmeen kaulani ympärille, hehheh! Onneksi en pelkää erityisemmin käärmeitä.
Meidän piti lopussa mennä vielä kameli safarille ratsastamaan, mutta äkillisen rankkasadekuuron takia tunneli josta paikalle piti mennä oli täysin veden vallassa. Vettä tuli tosiaan niin paljon, että ravintoloiden lattioillekin tulvi vettä...
Kaiken kaikkiaan Oasis park oli hieno nähtävyys kaikkine eläimineen, suosittelen jos sinne päin joskus menette!






Hotellialueelta lähimpään kaupunkiin/keskustaan oli 8 km matkaa, eli suurin osa ajasta vietettiin hotellilla. Perjantaina suuntasimme lähimpään kaupunkiin, Jandiaan. Perjantai oli myös synttäripäiväni, täytin vihdoin ja viimein 16. En yhtään tykkää olla loppuvuodesta syntynyt!
Sain aamulla isältäni lahjaksi One Directionin keikalle kaksi lippua, toisen mulle ja toisen kaverilleni. Pakko sanoa että ne tulivat suurena yllätyksenä.

Jandia ei ole mikään iso paikka, siellä on yksi kauppakatu, jonka varrella on suurin osa palveluista ja kaupoista. Kävimme aika monessa putiikissa katselemassa vaatteita ja tavaroita, ja minun mukaani tarttui vain yksi pikkumusta-mekko. Päädyimme myös fish-spahan, jossa kävimme hoidattamassa jalkojamme pikkukalojen avulla. Se tuntui erittäin hauskalta! Saimme vielä lopuksi ihanan rentouttavan jalkahieronnan.
Kävimme Jandiassa syömässä ja jätskillä, ennen kuin menimme rannalle päin. Kävimme vain rannalla katsomassa, ja sitten matkasimme taksilla takaisin hotellille. Rannan lähettyvillä oli paljon suloisia maaoravia, jotka tulivat ihan "kädestä pitäen" tervehtimään!






Lauantaina kävin vielä hieronnassa, ja muuten vietin aikaa altaan reunalla aurinkoa palvoen. Ja tietenkin ruoan parissa ;)

Meillä kävi vähän huono tuuri ilmojen suhteen, sillä siellä satoi lähes jokaisena päivänä hieman. Ne olivat enimmäkseen nopeasti ohi meneviä rankkasade-kuuroja. Hieroja jolla kävin totesikin että "What a crazy wether!" Hän oli ollut täällä kolme ja puoli vuotta eikä ikinä ole ollut samanlaisia sadekuuroja noin monena päivänä. Bad luck for us...
Kyllä me aurinkoakin saatiin, ja tarpeeksi lämpöä <3

Sunnuntaina lähtö oli jo aamulla, ja Suomessa olimme yhdeksän aikaan illalla. Pakko sanoa että oli hieman masentavaa laskeutua Suomen pimeälle, kylmälle, märälle ja lumiselle maankamaralle.

Kaiken kaikkiaan oli tosi ihana reissu!

Tässä vielä lisää kuvia reissusta:

muutamia ruokia.. :D nam!




By the way, oon ihan rakastunu tohon The fault in our stars kirjaan! <3 Luin sen kokonaan muutamassa päivässä engalnniksi, mitä en siis ikinä tee.

9 kommenttia:

  1. kumpana päivänä ootte menossa sille keikalle ja mitkä paikat teille on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan menossa ekana päivänä eli 27. päivä. Meillä on permannolta kenttä kolmosesta paikat :)

      Poista
  2. mitä ikea pienellä saarella tekee! :D rentouttavan oloinen matka taisi olla!! :) miten paljoo lämpöä siellä suunnilleen olikaan? varmaankin vähintään ihan lämmintä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin nauroin :D veikkaisin että suunnilleen lämpötila oli 25 asteen paikkeilla, että ei siellä mikään kylmä ollut! :)

      Poista
  3. Moi, Kivalta paikalta vaikutti nyt sä oot siten 16v.
    Se käärme oli kyllä musta ihan kamala siis oikee yökötys.
    Mitä Eve siitä meinas?

    VastaaPoista
  4. Moi, Mitäs äitis asiasta sano vai kerroitko ja näytitkö jo ton kuvan sille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toki näytin, eipä mitään ihmeellistä. Naureskeli vain.

      Poista
  5. Mä en olis ikinä uskaltanu. Mun parilla työkaverilla on käärme lemmikinä hyi nyt joku.
    Mä pelkään kaikkia käärmeitä yök.

    VastaaPoista

kirjota kirjota! ;)